Home » Hoe werkt een watchwinder?

Hoe werkt een watchwinder?

by admin

Hoe werkt een watchwinder? – Watchwinders winden automatische horloges op. Met behulp van een watchwinder hoef je je atuotmatische horloge niet meer handmatig op te winden. Wanneer je horloge niet gedragen wordt, stopt het horloge met draaien. Gemiddeld heeft een automatisch horloge energie voor 24 tot 48 uur, hierna komt deze stil te staan.

1. Hoe werken automatische horloges?

De horloges worden opgewonden door middel van een gewicht dat in beweging komt wanneer het horloge beweegt. Door deze beweging wordt het uurwerk opgeladen. Bij de meeste automatische horloges is aan de achterzijde van het horloge het gewicht te zien. Het is dus zeer belangrijk dat de horloges in beweging blijven om de juiste tijd te kunnen zien. Wanneer een automatisch horloge stil komt te staan moeten alle functies opnieuw ingesteld worden.

2. Nooit meer een stilstaand horloge

Watchwinders zijn voor dit probleem de juiste oplossing. Een automatisch horloge wordt normaliter opgewonden door het bewegen van de pols tijdens het dragen. Ze zorgen ervoor dat automatische horloges worden opgewonden wanneer ze niet gedragen worden. Buiten dat is een watchwinder een echte aanwinst voor op uw bureau, boekenplank of boven uw openhaard.

Hoe vaak een watchwinder ronddraait is in te stellen op het apparaat. Dit kan verschillen van een aantal omwentelingen per dag (TPD, turns per day) of per uur. Sommige modellen kunnen zowel rechts (CW) als linksom (CCW) draaien, dit kan niet iedere watchwinder.

Sommige watchwinders werken zowel op batterijen als op stroom. Er zijn ook watchwinders die alleen op netstroom werken of juist alleen op batterijen. Het is belangrijk om hier op te letten als je van plan bent om een watchwinder te kopen.

3. Soorten watchwinders

Naast dat watchwinders handig zijn om uw automaat op de juiste tijd te laten lopen, is het ook een aanwinst voor uw woning. Men is vaak trots op een mooie en dure horloge en toont deze graag op een bepaalde manier. Er zijn watchwinders welke geschikt zijn voor meerdere horloges en watchwinders die geschikt zijn voor één horloge (single watchwinders).

4. Superieure kwaliteit

Watchwinder – 123 is leverancier van Rosenfelt, Modalo en Jebely watchwinders. De watchwinders onderscheiden zich van de rest van de markt door luxueuze vormgeving, unieke kleurstellingen, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Doormiddel van handwerk en ouderwets vakmanschap wordt de kwaliteit van de watchwinders gegarandeerd. Het bestaansrecht van watchwinder-123 is het leveren van kwalitatief hoogstaande en goed werkende watchwinders. Voldoet een product toch niet aan je verwachtingen? Niet goed, geld terug.

Heb je vragen? Bel ons gerust op +31 (0)75 771 82 79 of vul het contactformulier in.

Lees de FAQ voor meer vragen en antwoorden.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Related Posts

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00