Home » Wat zijn de voordelen van een personal trainer?

Wat zijn de voordelen van een personal trainer?

by admin
Voordelen personal training

Er zijn personal trainers die passen bij elke persoonlijkheid en elk type fitness, of het nu gaat om agressieve motivatie of meer zachte, koesterende ondersteuning. Het doel van een personal trainer is om klanten te helpen specifieke fitnessdoelen effectief, efficiënt en zonder blessures te bereiken. Als je de potentiële voordelen van een personal trainer begrijpt, kan je bepalen of de financiële investering de moeite waard is.

De voordelen van een personal trainer op een rijtje:

  1. Fitnessdoelen
  2. Aangepaste training
  3. Een personal trainer leert de juiste vorm
  4. Personal training geeft motivatie
  5. Een personal trainer houdt je verantwoordelijk
  6. Efficiëntie en effectiviteit

1. Fitnessdoelen

Een personal trainer helpt je bij het stellen van individuele fitnessdoelen en stelt een stappenplan op om deze te bereiken. Ze houdt rekening met je huidige conditie en bespreekt wat je uiteindelijk wil bereiken. Een professional helpt je om te focussen op kleinere, specifieke en realistische doelen; ze zijn toegankelijker, waardoor je het grootste en meest gewaagde doel kunt bereiken.

2. Aangepaste training

Personal trainers maken een specifiek trainingsplan speciaal voor jou op basis van de doelen die je wilt bereiken. Het is geen trainingsroutine die je in een boek of tijdschrift vindt. Het gepersonaliseerde plan is afgestemd op jouw doelen, behoeften en vergoedingen voor de huidige fysieke conditie en medische geschiedenis. Je trainer kan het programma aanpassen als je een blessure, rug- of kniepijn hebt.

3. Een personal trainer leert de juiste vorm

Een professionele trainer leert de juiste manier om elke oefeningsbeweging in je routine uit te voeren. Ze laat je de beweging zien, begeleidt je en corrigeert eventuele problemen met houding of techniek.

Het correct leren uitvoeren van oefeningen vermindert het risico op blessures en verhoogt de efficiëntie van de beweging. Wanneer je een beweging op de juiste manier kunt uitvoeren, vergroot dit de kans dat je het na je training alleen thuis of in de sportschool gaat doen.

4. Personal training geeft motivatie

Motivatie is vaak moeilijk vol te houden als je alleen traint. Regelmatige sessies met een personal trainer creëren verantwoordelijkheid, wat een echte motivator is om je niet teleur te stellen of teleur te stellen. Maar er is ook iets voor te zeggen om dat deel van onze hersenen te voeden dat hunkert naar lof.

Als je een trainer je consistentie, vooruitgang of zelfs de juiste techniek hoort toejuichen, kan dat een echte opsteker zijn als je zin hebt om de handdoek in de ring te gooien.

5. Een personal trainer houdt je verantwoordelijk

Als je geen toewijding, zelfmotivatie of gewoon het vermogen hebt om jezelf in de broek te trappen, kan een personal trainer de sleutel zijn om je nieuwe fitnessroutine van de grond te krijgen, volgens University of Wisconsin Health.

Als je alleen traint, is het gemakkelijker om hier en daar een sessie over te slaan of helemaal van de haak te raken, omdat er niemand is die je tegenhoudt. Als je met een trainer werkt, of je nu geen geld wilt verliezen of het niet wilt laten vallen, is de kans veel groter dat je komt opdagen en de klus klaart.

6. Efficiëntie en effectiviteit

Een ervaren personal trainer haalt het meeste uit uw trainingstijd en vergroot de effectiviteit van uw trainingsprogramma. Dit is vooral handig als je weinig tijd hebt om te sporten. Ze zullen weten hoe ze elke minuut die je in de sportschool hebt kunnen optimaliseren om de meeste brandwonden voor je geld te krijgen.

Related Posts

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00