Home » Hoe richt je een thuiskantoor in?

Hoe richt je een thuiskantoor in?

by admin
thuiswerkplek inrichten

Vanuit huis werken komt steeds vaker voor en het is dan ook belangrijk dat je thuiskantoor goed ingericht is. In dit blogartikel leggen we uit wat het belang is van een goed ingericht thuiskantoor en wat een aantal tips zijn!

Thuiswerken is hip, comfortabel en hip en heeft veel voordelen. Een beetje nadenken helpt.

Thuiswerken maakt steeds meer deel uit van je bezigheden in huis, net als een eethoek, een loungehoek, een speelhoek of een televisieruimte. In deze tijd van thuis moeten werken ontdekken veel mensen (stiekem) de voordelen die een thuiswerkplek met zich meebrengt.

Tip 1: Juiste lichtinval

Niemand werkt graag in een (te) donkere kamer. Licht tast de productiviteit aan en u wilt ook kleine lettertjes kunnen lezen. Het helpt ook vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Daglicht is een van de belangrijkste lichtbronnen.

Droom je en kijk je naar buiten tijdens je werk? Liever niet. Werk je met je gezicht naar het raam toe, dan is het contrast tussen het felle licht van buiten en je computer- of laptopscherm veel te groot. Je ogen moeten zich constant aanpassen en dit zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zorg dat je voor het raam zit en liefst niet te dichtbij. Schaf ook zonwering binnenkant raam aan. Dit helpt met het managen van licht en tempratuur.

Tip 2: Bureaustoel

Naast een bureau of een tafel is een goede stoel onmisbaar op je werkplek. Je brengt immers vele uren achter je beeldscherm door. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je nek- en rugklachten. Maar je wilt natuurlijk ook een stoel die er goed uitziet en past bij je interieur. Goed nieuws, want deze eisen gaan hand in hand. Met deze bureaustoelen creëer je eenvoudig een stijlvolle werkplek in huis.

Tip 3: Computer of laptop

Een goede laptop of PC kan uiteraard niet ontbreken, dit vormt de basis van je werkplek. Wij raden sterk aan om te investeren in goed apparatuur. De prijs is wat hoger, maar je krijgt waar voor je geld, helemaal als je vaak thuis werkt. Daarbuiten is WiFi ook geen overbodige luxe.

Tip 4: Printer

Het klinkt misschien gek, maar ook een printer is belangrijk. Deze hoeft niet zozeer direct in uw thuiskantoor te staan, maar is erg belangrijk. Niks is namelijk vervelender als iets op de PC of laptop hebben, maar niet op papier.

Tip 5: Accessoires

Er resten veel accessoires die nuttig kunnen zijn voor een thuiskantoor. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  • Lamp
  • Muis
  • Muismat
  • Extern keyboard
  • Folders
  • Pennen en papier
  • Lades

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00