Home » Waarom je woning verhuren?

Waarom je woning verhuren?

by admin
Waarom woning verhuren

Je heb een prachtig huis, of je bezit een vastgoedportefeuille. Je woning komt een tijdje vrij en je kunt er zelf niet in wonen. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het kan leuk zijn om je woning een tijdje te verhuren. In dit artikel delen we een aantal voordelen, nadelen en hoe je een woning kan verhuren.

Woning verhuren:

 1. Voordelen woning verhuren
  1.1 Extra inkomen
  1.2 Enorme vraag
  1.3 Waardering
 1. Nadelen woning verhuren
  2.1 Extra kosten
  2.2 Extra schade
 1. Hoe woning verhuren?

1. Voordelen woning verhuren

1.1 Extra inkomen

Het belangrijkste voordeel van het verhuren van uw woning zijn natuurlijk de huurinkomsten. Je ontvangt elke maand geld van je huurder, dus je hebt ‘passief inkomen’. Je hebt dus een inkomen waarvoor je niet hoeft te werken.

Dit is natuurlijk een heel groot voordeel. De meeste mensen halen hun inkomen uit werk en moeten veel werken om genoeg geld te verdienen.

Mensen die één of meerdere huurwoningen bezitten, kunnen hun inkomen aanvullen met werk of bijvoorbeeld minder werken en meer genieten van het leven. Natuurlijk is huren ook een groot voordeel voor oudere mensen – als er geen banen meer zijn. U kunt leven van huurinkomsten!

1.2 Enorme vraag

De enorme vraag naar (betaalbare) woningen maakt het vinden van huurders eenvoudig. Iedereen is op zoek naar een plek om te wonen.

Als verhuurder wil je niet met leegstand te maken krijgen. Als er geen huurders in de woning zijn, heb je geen huurinkomsten. Het geeft ook weinig kans op verval, vernieling en (in grote steden) krakers.

Door het extreme tekort aan woonruimte is er zeer weinig risico op leegstand.

1.3 Waardering

Ook het tekort aan woningen is een van de factoren die kunnen leiden tot hogere huizenprijzen, waardoor de woningen niet alleen huurinkomsten kunnen genereren, maar ook in de toekomst in waarde kunnen stijgen.

Terwijl de woningnood een groot nadeel is voor woningzoekenden, kan het een heel groot voordeel zijn voor een woning verhuren.

Woningen behouden doorgaans hun waarde, maar in tijden van crisis kunnen de prijzen dalen. Na 2008, getroffen door de kredietcrisis, daalden de huizenprijzen in sommige gebieden. Het is moeilijk te zeggen wat er precies zal gebeuren tijdens de volgende crisis, maar huizenprijzen blijven over het algemeen redelijk stabiel in economische crises.

2. Nadelen woning verhuren

2.1 Extra kosten

Er moeten kosten worden gemaakt voordat er huurinkomsten kunnen worden geïnd en de woning op de lange termijn in waarde kan stijgen. Deze kosten noemen we: “koperskosten”.

Je moet bijvoorbeeld overdrachtsbelasting betalen, die is per 1 januari 2020 hoger bij het kopen van een huurwoning. Het kabinet hoopt vastgoedbeleggingen moeilijker te maken, zodat starters meer kansen krijgen op de vastgoedmarkt.

2.2 Extra schade

Er kunnen verborgen gebreken in uw aankoop zitten. Deze problemen zijn niet altijd direct zichtbaar (verborgen) op het moment van aankoop.

Denk aan ongedierte, lekkende dakgoten, funderingsproblemen, dakdefecten en scheuren in muren.

3. Hoe woning verhuren?

Hendriks Housing zorgt voor een vlotte en zorgeloze verhuur. Als verhuurder ben je op zoek naar betrouwbare huurders met de hoogst mogelijke markthuren en gunstige prijzen. Hendriks Housing is je partner tijdens het hele huurproces. Wij regelen alles wat hiermee te maken heeft. Met ons netwerk en agressieve marketingstrategie weten wij de juiste huurder voor jouw woning te vinden!

Related Posts

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00