Home » No cure no pay incassobureaus: hoe ze werken, voordelen en nadelen

No cure no pay incassobureaus: hoe ze werken, voordelen en nadelen

by admin
NO cure no pay

In deze blog gaan we in op het fenomeen “no cure no pay” incassobureaus. Deze dienstverleners zijn gespecialiseerd in het innen van openstaande facturen voor bedrijven of particulieren. Het belangrijkste kenmerk van een “no cure no pay” incassobureau is dat het alleen betaald wordt als het succesvol is in het innen van de openstaande factuur. In deze blog zullen we verder ingaan op hoe zo’n incassobureau werkt, wat de voordelen en nadelen zijn en wanneer het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau aan te raden is. Aan het einde van deze blog hopen we dat je een beter begrip hebt van het concept “no cure no pay” incassobureaus en of dit iets is wat voor jou of je bedrijf interessant kan zijn.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een “no cure no pay” incassobureau?
 2. Hoe werkt het?
 3. Voordelen van een “no cure no pay” incassobureau
 4. Nadelen van een “no cure no pay” incassobureau
 5. Wanneer is het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau aan te raden?
 6. Conclusie

 

1. Wat is een “no cure no pay” incassobureau?

Een “no cure no pay” incassobureau is een dienstverlener die zich bezighoudt met het innen van openstaande facturen voor bedrijven of particulieren. Het belangrijkste kenmerk van een “no cure no pay” incassobureau is dat het alleen betaald wordt als het succesvol is in het innen van de openstaande factuur. Dit betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als het incassobureau niet in staat is om de openstaande factuur te innen.

2. Hoe werkt het?

Als een bedrijf of particulier een openstaande factuur heeft die niet betaald wordt, kan het besluiten om een “no cure no pay” incassobureau in te schakelen om de factuur te innen. Het incassobureau neemt dan contact op met de debiteur om te proberen een oplossing te vinden voor het betalingsprobleem. Als het incassobureau in staat is om de openstaande factuur te innen, zal het een percentage van het geïnde bedrag in rekening brengen als vergoeding voor de diensten.

3. Voordelen van een “no cure no pay” incassobureau

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau:

 • Geen kosten als het incassobureau niet in staat is om de factuur te innen: Omdat het incassobureau alleen betaald wordt als het succesvol is in het innen van de factuur, zijn er geen kosten verbonden aan de diensten als het incassobureau niet in staat is om de factuur te innen. Dit kan een goede optie zijn voor bedrijven of particulieren die niet het risico willen lopen om geld te betalen voor een dienst die niet succesvol is.
 • Professionele hulp bij het innen van facturen: Een “no cure no pay” incassobureau heeft vaak ervaren medewerkers die professioneel zijn opgeleid om openstaande facturen te innen. Dit kan ervoor zorgen dat de kans op het innen van de factuur groter is, omdat het incassobureau de juiste aanpak en strategie kan hanteren om de debiteur te overtuigen om te betalen.
 • Kan tijd en moeite besparen: Het innen van openstaande facturen kan tijdrovend en frustrerend zijn, vooral als de debiteur weigert om te betalen of moeilijk te bereiken is. Door een “no cure no pay” incassobureau in te schakelen, kan dit een last uit handen nemen en kan het bedrijf of particulier zich concentreren op andere belangrijke taken.

4. Nadelen van een “no cure no pay” incassobureau

Er zijn ook een aantal nadelen aan het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau:

 • Hogere kosten als de factuur wel wordt geïnd: Omdat het incassobureau alleen betaald wordt als het succesvol is in het innen van de factuur, kan het percentage dat in rekening wordt gebracht hoger zijn dan bij een incassobureau dat wel vaste kosten in rekening brengt. Dit kan betekenen dat het bedrijf of particulier uiteindelijk meer geld betaalt voor de diensten dan wanneer het een ander incassobureau had gebruikt.
 • Geen garantie op succes: Ondanks het professionele personeel en de goede aanpak van een “no cure no pay” incassobureau, is er geen garantie dat de openstaande factuur ook daadwerkelijk wordt geïnd. Dit kan betekenen dat het bedrijf of particulier uiteindelijk toch niets terugkrijgt voor de geïnvesteerde tijd en moeite.

5. Wanneer is het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau aan te raden?

Het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau kan aan te raden zijn in de volgende gevallen:

 • Als het bedrijf of particulier geen tijd of middelen heeft om zelf de openstaande factuur te innen
 • Als het bedrijf of particulier weinig ervaring heeft met het innen van openstaande facturen
 • Als het bedrijf of particulier niet het risico wil lopen om geld te betalen voor een dienst die niet succesvol is

6. Conclusie

Een “no cure no pay” incassobureau kan een goede optie zijn voor bedrijven of particulieren die openstaande facturen willen laten innen, maar geen tijd of middelen hebben om dit zelf te doen. Het gebruik van een “no cure no pay” incassobureau kan ook aantrekkelijk zijn omdat er geen kosten in rekening worden gebracht als het incassobureau niet in staat is om de factuur te innen. Echter, als het incassobureau wel succesvol is in het innen van de factuur, kan het percentage dat in rekening wordt gebracht hoger zijn dan bij andere incassobureaus. Daarnaast is er geen garantie dat de openstaande factuur ook daadwerkelijk wordt geïnd, wat betekent dat het bedrijf of particulier uiteindelijk toch niets terugkrijgt voor de geïnvesteerde tijd en moeite. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen of het gebruiken van een “no cure no pay” incassobureau de juiste keuze is in een specifiek geval.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00